Det har vi, og tilbakemeldingene er nærmest bare positive så langt! 

Det du sikkert lurer mest på av alt, er om innholdet er det samme i de nye og de gamle posene. Vi kan bekrefte at endringen kun er på emballasjen, innholdet er av den samme gode kvaliteten det alltid har vært. 

I overgangsfasen til nytt design på forpakningen vil du finne både nytt og gammelt design ute i butikk. Rett og slett fordi vi synes det ville ha vært veldig synd å kaste noe som er fullt brukbart, men ser litt annerledes ut. 

Hvorfor endret vi på designet? 

  1. Vi lanserer nye fruktvarianter (gled deg, vi gleder oss masse!), og det ble veldig vanskelig å å skille nye varianter fra de vi hadde fra før. En opprydning måtte til, og de flinke designerne gjorde en strålende jobb. Nå er det både enkelt å se forskjell på fruktvariantene, og i tillegg kan vi lansere mange nye varianter med den samme gode kvaliteten uten å forvirre hverken oss selv eller deg. 
  2. Vi ønsket å krympe posestørrelsen, det var litt for mye luft og litt for mye unødvendig emballasjemateriale. Posene våre har nå like mye innhold i en litt mindre pose, noe vi synes er et godt skritt i riktig retning. Som Miljøfyrtårn sertifisert bedrift jobber vi kontinuerlig med små endringer som kan ha stor betydning. 

Du får kjøpt Sunshine Delights® tørket frukt følgende steder:

Rema 1000
COOP
KIWI
De fleste MENY butikker
Utvalgte Bunnpris og Spar
Oda
Noen Delikatesse/Spesialist butikker i Oslo

Posestørrelse og utvalg av fruktvarianter kan variere, ta kontakt med eller gå en tur innom din lokale butikk for informasjon om hvilket utvalg de fører.

Per nå har vi hele seks supergode varianter! En saftig og myk tørket mango 🥭i store skiver, og en tørket fersken 🍑kuttet i båter som ryktene sier smaker himmelsk.. I tillegg har vi en nydelig tørket "mini" ananas 🍍i hele små ringer, som har en fantastisk balanse mellom syrlighet og sødme. Vi har også lansert en super smakfull og juicy Aprikos, sursøte Mandariner og en blandingspose som heter Tropical Storm 🌪️.

Obs! Ikke alle utsalgssteder har alle fruktene i sitt faste sortiment. Bare så du ikke løper rundt i hyllene forvirret og forgjeves.

Vi er stadig på jakt etter nye spennende smaker, og elsker å tørke kjent og kjær frukt som ikke alle andre gjør. Følg med, enda flere nye smaker kommer snart!

Den eneste forskjellen er posestørrelsen (gram vekt), produktet i posene (og ikke minst smaken!) er nøyaktig den samme. De fleste fruktvariantene er tilgjengelig i både 200 gram og 400 gram pose.

Vi er glad du lurer! Bruksområdene er mange, og tørket frukt i matlaging blir mer og mer populært ettersom stadig flere lager internasjonale oppskrifter hjemme.

Sunshine Delights® tørkede frukter er perfekte i salater, salsa, fiskeburgere, yoghurt, frokostblanding, «overnight oats», brød og kaker, eksotiske gryteretter, med mer.

Vi har samlet en rekke populære oppskrifter du kan prøve her.

Og sist men ikke minst, eksperimenter! Kanskje du oppdager noe unikt og smakfullt. Om du sitter på en egenlaget oppskrift som bruker Sunshine Valley tørket frukt som ingrediens har vi kjempelyst til å høre fra deg. Om du gir oss lov publiserer vi den gjerne under våre oppskrifter, slik at andre også kan få glede av den. Du kan sende oss oppskrifter ved å bruke kontaktskjemaet på denne siden.

Psst.. Visste du at vår Tørket Mango er så populær at den også finnes i Lofoten sin fiskeburger med laks og mango? Om du liker både fisk og mango burde du absolutt gi den et forsøk!

Det kan den! Vi er medlem av Grønt Punkt, og på emballasjen finner du informasjon om resirkulering. Som medlem av Grønt Punkt betaler vi en avgift som er med å finansiere returordningene for blant annet husholdningsemballasje.

All vår produktemballasje kan sorteres som plastemballasje.

Sulfitt

Våre tørkede frukter inneholder sulfitt, som er klassifisert som et allergen. Om du opplever allergisk reaksjon ved inntak av sulfitter skal du ikke spise produktene. Det vi derimot er stolte av er at vi har et meget lavt innhold av sulfitt sammenlignet med hva som vanligvis finnes i tørket frukt, og vi måler nivået på hver eneste produktbatch.

Sulfitter benyttes for å bevare fruktens smak og farge, de hemmer bakterievekst, reduserer svinn, hindrer bruning, og bidrar til å øke holdbarheten. I våre produkter har vi forsket på nivået som er absolutt nødvendig for at produktet ikke skal gå ut på dato for raskt, istedenfor å legge til ekstra «for sikkerhets skyld» som ofte gjøres. Dette er med å gjøre at de som ikke har sulfitt allergi, men ønsker å begrense inntak av andre grunner, også kan spise Sunshine Delights® tørket frukt.

Spor av nøtter og peanøtter

Produktene våre kan inneholde spor av nøtter og peanøtter. Som regel skal man ikke skrive dette på emballasjen med mindre det er en reell risiko for at det kan forekomme nøttespor, da det begrenser matutvalget til veldig mange mennesker.

I våre lokaler pakkes det både nøtter og frukt, men ikke på samme maskiner. Allikevel er det da både frukt og nøtter til stede i samme lokale en gang iblant, og vi kan ikke utelukke med sikkerhet at nøttespor aldri vil være til stede i produktene våre. Etter nøye vurdering og med tungt hjerte valgte vi derfor å legge til denne advarselen.

Vi tilsetter litt sukker for å øke holdbarheten og bevare den naturlige teksturen på produktet. I motsetning til andre tilsetter vi kun mellom 3-18% sukker, akkurat nok til å oppnå et bedre produkt uten at det påvirker opplevd sødme eller andre produktattributter negativt.

Det vanlige er å tilsette hele 25-45% sukker, noe vi mener både er unødvendig og endrer både smak og konsistens til å ligne mer på kandisert frukt enn naturlig søt og frisk tørket frukt.

Faktisk har vi målt sukkerinnholdet i produktet både med og uten litt tilsatt sukker, og til vår store overraskelse var det totale innholdet av sukker tilnærmet likt. Den eneste forskjellen var at varianten med en liten mengde tilsatt sukker var litt lavere i fruktose (naturlig fruktsukker), men også her var forskjellen minimal.

Før åpning: Oppbevares tørt, mørkt og ikke over romtemperatur. Om du skal oppbevare produktet over lang tid før du åpner posen anbefaler vi at du oppbevarer det i kjøleskapet, og lar det stå i romtemperatur for temperering før servering. Produktet skal benyttes før utgangen av best før datoen.

Etter åpning: Forsegle posen godt med zip-lock funksjonen etter hver åpning, med så lite luft inne i posen som mulig. Oppbevar tørt, mørkt og ikke over romtemperatur. Vi anbefaler at innholdet brukes opp etter 30 dager.

Obs: Temperaturforskjeller under oppbevaring kan gjøre at det naturlige fruktsukkeret og øvrig innhold av sukker krystalliserer seg noe som en hinne på frukten, både før åpning av posen og etter. Dette påvirker ikke smak, produktkvalitet eller holdbarhet, men kan gjøre at den tørkede frukten endrer utseende noe over tid. For et jevnt resultat anbefales det oppbevaring ved samme temperatur både før og etter åpning av posen.

Vi mener trygg mat er en menneskerett, og kontrollerer alle produktbatcher strengere enn regelverket rundt HACCP krever.

Fabrikken vår er BRC sertifisert, som er en streng global standard som omhandler mattrygghet. I tillegg tester vi hvert eneste parti for mikrobiologi og tungmetaller, slik at både vi og du kan være trygge på at tørket frukt fra Sunshine Delights® er trygt å nyte.

Sjekk raskt ut produktsidene, og finner du fortsatt ikke hva du leter etter kan du kontakte oss her. Vi gleder oss til å høre fra deg!

På jakt etter produktspesifikk informasjon?

Klikk raskt innom produktsidene, der har vi samlet all informasjon om hvert produkt.

Sunshine Delights®

Dried Peach

Saftige og myke tørkede ferskenbåter!

Sunshine Delights®

Dried Mango

Store og saftige tørkede mangoskiver!