Snacks du MÅ ha på reise

“Mamma, jeg er suulten”. Det er få ting som kan ødelegge reisegleden eller skape unødig stress og irritasjon, som et blodsukker i fritt fall. 

Men reising skal jo bare være deilig, spennende og fint for alle – så i denne artikkelen får du gode tips som er fantastisk enkle for å fikse den irriterende reisesulten, nå som endelig verden har åpnet opp igjen.    

Enten du skal ut på langtur til sydligere breddegrader, eller bare på søndagstur i nærområdet med familien, kan det være lurt å ta et par enkle forholdsregler som gjør både turen og flyreisen enda litt hyggeligere. 

Feit og dyr reisemat

For når først sulten oppstår, blir fristelsene også enda større, og du havner fort på en smell hvor man gir etter for sine verste matvaner. Raske matbiter på travle flyplasser eller bensinstasjoner, er ofte langt fra bra for kroppen eller reisebudsjettet, og kanskje føler du deg enda verre etter å ha kastet innpå en halvliter brus og en fettglinsende pølse med alt tilbehør. 

De beste og praktiske reisesnacksene

Tommelfingerregelen er: Reis aldri noe sted uten riktig snacks i håndbagasjen. 

Du vet aldri hva som venter deg når det gjelder utvalget av mat, og selv om du selvfølgelig finner gode alternativer på mange flyplasser, kan det være utfordrende å finne dem. Og har du noen gang hørt om rimelige matpriser på en flyplass eller bensinstasjon?

Av og til er det også praktisk umulig å kjøpe mat. Enten dere er på landeveien, eller på et tog eller fly kan det være lange avstander mellom måltidene, og en rask og næringsrik matbit kan hjelpe å stille sulten. 

Og ved å sørge for at kroppene deres har nødvendig næring, blir dere også mindre irritable når de uunngåelige forsinkelsene kommer.

Så ta med deg ditt eget snacks hvis du vil unngå ekstra stress og ekstra kostnader.  

Men hva er bra reisesnacks?

Reisesnacks må først og fremst veie så lite som mulig og være praktiske å pakke med seg. 

Skal du i tillegg gjennom flyplasskontrollen, må de i mange land oppfylle størrelseskravene til væske og geleer, som kan gjelde visse typer dipp, yoghurt eller for eksempel nøttesmør. 

Fersk mat må selvfølgelig tåle transport – være lett å pakke og ikke for grisete å spise på farten. 

Så vi har laget våre egne, veldig enkle regler for hva som kjennetegner reisesnacks som får grønt lys:

  • Primært laget av hele matingredienser (typisk: bønner, nøtter, frø, frukt, grønnsaker, fullkorn).
  • Inneholder de korn, skal det være fullkorn.
  • Praktisk og enkelt er det viktigste

Et supert grønt-lys-alternativ som også smaker godt, er de store posene med tørket mango eller tørket fersken fra Sunshine Delights, som veldig mange sverger til når de skal ut og reise.

Sunshine Delights finner du i de fleste norske dagligvarebutikker. 

Dette er tørket frukt i en litt annen kvalitetsklasse enn det meste annet du finner. Hentet fra lokal produksjon i Kambodsja og Thailand med svært strenge kvalitetskrav til både modning og søtning. 

Det ekstra fine med dem, er at de er utrolig delikate. Kuttet i store, fristende myke skiver eller båter, som alle får lyst til å spise, enten de er kresne kids eller voksne. 

Rett og slett fulle av naturlig fruktsmak!

Bra for blodsukker og fordøyelsen

Fersk frukt er alltid digg å ha med på turen, men holdbarheten er jo ikke all verden. Så mango eller fersken i tørket form er et svært godt alternativ når du lengter etter noe søtt og saftig å snacke på, underveis til neste destinasjon. 

Og med forholdsvis høyt fiberinnhold er Sunshine Delights Dried Mango eller Dried Peach også godt for den beryktede reisemagen – og i tillegg en super kilde til C-vitamin.

Enkelt å reise med, enkelt å spise og enkelt å like. God tur!