Tørket mango: Den juicy sannheten

Visste du at mango er en av verdens mest elskede tropiske frukter? Ja, faktisk den aller mest spiste frukten i hele verden? 

Eller at mango har blitt stadig mer populær i norske hjem de siste par årene – spesielt blant norske kvinner? Den spises naturell, som tilbehør i salater og frokostblandinger, og som ingrediens i smoothie bowls – akkurat som mye annen god frukt.

Tar hånd om søtsuget
Men mango er faktisk ikke helt som andre frukter – den har en hemmelighet som gjør den litt ekstra unik.

Er det den supersøte, enestående smaken? Alle de gode innholdsstoffene som gjør at mange kaller mangoen for en superfrukt? 

Er det fordi den ser utrolig delikat og fresh ut? 

Nei, det mange ikke vet er at mangofrukten egner seg spesielt godt som tørket frukt og snacks av høy kvalitet – og er litt annerledes fra det vi vanligvis forbinder med tørket frukt: Små, tørre biter med kjedelig smak. 

Med masse naturlige innholdsstoffer, smak og fiber er faktisk mango et veldig godt alternativ for oss som liker søtsaker som smågodt og sjokolade – men heller vil gi kroppen noe 100% naturlig og fresht. 


“It’s complicated”

En annen sannhet om mango er at den er en krevende frukt: Den bør helst dyrkes i tropiske forhold og klima, og den har begrenset holdbarhet og modningstid.

Og for å gjøre ting enda mer komplisert, dyrkes den aller beste mangoen i spesielle jordsmonn og under spesielt gode solforhold.
Fersk mango i norske butikker har ofte kort holdbarhetstid og ulike grader av modenhet. Og det har historisk vært vanskelig å finne ordentlig gode tørkede mango-alternativer i norske butikker. 

Frem til nå.

Konsentrert goodness  

Sunshine Delights, som du nå endelig finner i norske butikkhyller, er nemlig tørket mango av en annen kvalitet. Råvarene hentes lengst sør i Asia, med svært strenge krav til modenhet og søtning. 

Så kuttes denne mangoen i ekstra store, tykke skiver – før frukten går gjennom en spesiell tørkeprosess. Og slik produseres saftige tørkede mangoskiver med alt av smak fra den ferske frukten. 

Superdigg som godis, som tilbehør i kaker og desserter – eller som høyenergi-påfyll etter treningen. 

Fra sjokko til mango

Så hvis du er sjokoholiker eller bare elsker smågodt, er tørket mango verdt en smak. Når frukten tørkes beholdes søtheten, men også alle de viktige næringsstoffene. Godt for cravings, men også en bra kilde til fiber, mineraler og ​vitaminer.

Det trenger kroppen.
Fikk du lyst på noen saftige mango-bites nå? Spør nærmeste dagligvare etter de store posene med Sunshine Delights Dried Mango